Nedkomsten...

2017-10-15

Som jag längtat och väntat, så var det då äntligen dags för valpar! Jag tog ut ledigt i god tid och sista dagarna var nästan jobbigt sega. Natten till onsdag drog så det hela igång. Hon bäddade och flåsade och rumsterade om hej vilt så när morgonen stundade verkade valpningen vara nära. Min vän och uppfödarkollega Kristina kom hit och höll mig sällskap hela dagen. Vi hann prata om det mesta, äta mat och fika men några valpar blev det inte.... Nejdå ,Cayenne bestämde sig att hålla oss på halster ett tag till. Kristina åkte hem framåt kvällen och väntan på de små fortsatte. Framåt midnatt var det så dags, värkarbetet tog fart med ny styrka och snart var den förste och den störste på väg. En rejäl black and tankille på 260 gram. Cayenne blev blixtförälskad i sin lille son och grejade med honom länge... Efter två timmar var det dags för lillebrors entre. Jag blev så glad när jag såg att det var en ruby! Efter två kullar med enbart black and tan så var det extra kul. Han är storleken mindre än sin storebror och hade en födelsevikt på 148 gram. 

Nu är de fyra dagar och båda verkar så nöjda och mamma Cayenne har gott om mat för de växer och ökar fint i vikt.  

De här bilderna är tagna idag när de är fyra dagar. 

Första tiden i valparnas liv är alltid lite känslig men än så länge ser allt bra ut och jag hoppas att det fortsätter så!

 

Kramar från oss!

Antal kommentarer: 2

2017-10-16 10:37:08 - Kristina, www.charmdroppens.se

Åhhhh så fina de är (star)(star)!!!
Tänk att godingen Cayenne blåste mig på upplevelsen :). Pappa Dick är stolt över sina små och jag är glad över att ha blivit "farmor" igen.
Kram

2017-10-16 20:26:04 - Nina

Åh, Cayenne är mamma, kan tänka mig att hon är om sig o kring sig. Cayenne var ju den optimala nannyn till Chilla o hennes syster(heart) Så fina de är valpisarna o Cayenne(inlove)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)